Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba z jajkami

Składniki:

  • ½ kg pangi
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 por biała część
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • liść laurowy
  • sól, pieprz, ziele angielskie
  • 4 jajka
  • 1 cytryna
  • masło

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą. Z włoszczyzny i przypraw ugotować wywar, dodać sok z cytryny. Rybę zalać przygotowanym wywarem, ugotować i ostudzić. Ugotować jajka na twardo, posiekać. Na maśle podgrzać posiekane jajka z pietruszką. Rybę wyłożyć na półmisek , posypać jajkami i polać masłem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *