Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w cieście na sposób angielski

Skład:

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 30 dag mąk
  • 150 ml wody mineralnej
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki octu
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, ocet i sól. Mieszamy mikserem wodę z mlekiem, jajkiem i octem. Powoli wlewamy do mąki z dodatkami. Mieszamy aż powstanie gładkie jednolite ciasto. Odstawiamy na kilkanaście minut.
Rybę moczymy w cieście i smażymy na oleju rozgrzanego do temp. 150 stopni na zloty kolor.

1 comment for “Ryba w cieście na sposób angielski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *