Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba smażona w marynacie

Skład:

  • 50dkg filetów ryby o zwartym mięsie (sandacz, okoń, pstrąg)
  • oliwa z oliwek
  • sól, biały pieprz

Marynata:

  • 100g wody
  • 100 g octu winnego białego
  • 2 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • 100g drobniutko pokrojonej czerwonej cebuli

Sposób wykonania:
Wodę, ocet winny i cebulę gotujemy razem. Dokładnie myjemy pod gorącą wodą pomarańcze i cytrynę. Na tarce ocieramy skórkę (na wiórka) dodajemy do gotującej się marynaty. Z pomarańczy i cytryny wyciskamy sok, dodajemy do marynaty. Na rozgrzanej oliwie smażymy oprószone solą i pieprzem filety. Delikatnie przekładamy do płaskiego naczynia i zalewamy gorącą zredukowaną marynatą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *