Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba po japońsku

Składniki:

  • 1 kg. filetów z morszczuka
  • 2 cebule
  • słoik ogórków konserwowych
  • słoik papryki
  • vegeta
  • mąka
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej

    Zalewa:

  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • mały przecier pomidorowy
  • 4 łyżki keczupu
  • 4 łyzki cukru
  • 4 łyżki octu
  • sól

    Przygotowanie:
    Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobne słupki. Rozmrożone filety rybne posypać vegetą i obtoczyć w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą. Smażyć z obu stron na oleju. Zagotować wodę , dodać wszystkie składniki zalewy i gotować 3 minuty. Ryby i warzywa układać warstwami, a następnie wszystko zalać zalewą.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *