Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba panga w ziołach

 

Składniki:

  • 1 kg ryby pangi
  • 1 cytryna pokrojona w ósemki
  • olej

     

    Panierka:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka suszonej pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonej mięty
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Rybę myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, dzielimy na nieduże porcje. Oprószamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowujemy panierkę. Do mąki dodajemy zioła, dokładnie mieszamy i każdy kawałek ryby panierujemy. Na patelni na rozgrzanym oleju smażymy porcje na złocisty kolor. Podajemy z frytkami i ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *