Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba maślana z szynką

Składniki:

    • ½ kg filet z ryby masłowej
    • 10 dkg szynki
    • 2 jajka
    • 1 cytryna
    • bułka tarta
    • olej
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybą przyprawić, skropić sokiem z cytryny. Szynkę pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim paseczki szynki, wyjąć, odsrawić w ciepłe miejsce. Filet rybny panierować w bułce i jajku, usmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu. Podawać obłożoną paseczkami szynki udekorowaną skórka cytrynową, plasterkami cytryny i zieleniną.

4 comments for “Ryba maślana z szynką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *