Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba duszona w kokilce

Składniki:


• 6 ziemniaków
• 300 g filetów (najlepiej z okonia)
• 2 cebule
• 2-3 łyżki stołowe oleju
• 30 g suszonych grzybów
• 4 łyżki stołowe mąki
• sól

Sposób przyrządzenia:
Filety rybne pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć. Suszone grzyby, uprzednio namoczone, ugotowane, drobno posiekać i przesmażyć z cebulą. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. W kokilce ułożyć warstwami ziemniaki, podsmażoną rybę, grzyby i cebulę, a na wierzchu ponownie ziemniaki. Polać śmietaną i wywarem grzybowym, posolić do smaku i udusić.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Paula__18

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *