Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ruskie pierożki

Do pierogów najlepiej nie dodawać jajka – wtedy ciasto jest o wiele pyszniejsze

Ciasto :

  • 40dkg mąki pszennej,
  • szklanka gorącej wody
  • łyżka oleju

Farsz:

  • ziemniaki
  • 1 cebula
  • boczek
  • twaróg biały
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Składniki ciasta razem zagnieść i rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, wykrawać kółka łyżeczką nakładać farsz i zagniatać. Ziemniaki ugotować i pognieść, cebula z boczkiem pokrajać na drobno i podsmażyć. Dwie kostki twarogu ( w zależności od ilości ziemniaków),do smaku  Wszystko razem wymieszać. Podawać ze śmietaną i polane masłem i podpieczoną cebulką.
Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *