Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rurki z kremem Joli

Składniki:

  • 1op. ciasta francuskiego
  • 250 g śmietany 30%
  • 1 op. fiksu do śmietany
  • 1 op. cukru waniliowego
  • cukier
  • cukier waniliowy

    Sposób wykonania:
    Ciasto pokroić w wąskie paski, które zwijać w rulon na metalowych prętach tak aby zachodziły na siebie i utworzyły rurkę.
    Ułożyć je na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.
    W miedzy czasie do śmietany dodać fix, cukier oraz cukier waniliowy i całość ubić na sztywną pianę.
    Po upieczeniu napełnić rurki bitą śmietaną i posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *