Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rurki z grzybami

 

Składniki:

  • 50 dag makaronu rurek
  • 1 kg grzybów
  • 5 dag margaryny
  • 2 cebule
  • 15 dag śmietany
  • zielenina
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1.  

    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
    W między czasie grzyby pokroić w paseczki a cebulkę posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Pod koniec smażenia wlać śmietanę, wymieszać i chwile dusić pod przykryciem.
    Następnie do grzybów dodać makaron, delikatnie przemieszać i doprawić do smaku.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *