Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rukola z rzodkiewkami i jajkiem

Składniki:

  • 1 op rukoli
  • 2 plastry szynki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy orzechowej
  • 1 łyżka octu estragonowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Jajko ugotować na twardo po czym oddzielić żółtko od białka i do żółtka dodać oliwę orzechową.
Dokładnie utrzeć po czym nie przerywając mieszania i dodać ocet estragonowy.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Następnie ukolę porwać na mniejsze kawałki.
Pozostałe białko pokroić na cząstki a rzodkiewki na plasterki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Polać sałatkę sosem i udekorować paseczkami szynki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *