Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

RÓŻOWA POKUSA

Składniki:

             -Szklanka mąki

             -4 duże jajka

             – 1/2 szklanki cukru

             -Płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Na masę:

             -1L kremówki(30 -proc.)

             -2-4 lyżki cukru

             -50 dag mrożonych malin

Ponadto:

             -tluszcz, szklanka słabej herbaty z cukrem i sokiem cytrynowym, perełki cukrow, listki

              melisy cytrynowej.

Sposób wykonania:

                         -Jaja ubjiać mikserem ze szczyptą soli, aż powstanie pułszysta masa.

                          Ciągle ubijajać,dodawać cukier.Do masy jajecznej dosypywać porcjami mąkę

                          przesianą z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Przełożyć do natuszczonej tortownicy

                          i piec 30 minut w temperaturze 180st.Biszkopt przekroić na 3 krążki.

                          Kremówkę zmiksować z rozmrożonymi malinami (cześć odłożyć do dekoracji)

                          i cukrem.Krążki kolejno nasączać  herbatą i przekładać masą malinową.

                          Resztę masy posmarować wierzch i boki tortu, ozdobić owocami,perełkami cukrowymi

                          z melisą. Przepis  na 14 porcj, przygotowanie okolo 1,5 godziny.

                          PRZEPIS NADESŁANY NA.. PIEROGOWY KONKURS PYCHOTKI” PRZEZ-RENATA KAŁUŻNA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *