Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rożki pełne truskawek

Składniki:

  • 4-6 gotowych rożków waflowych
  • 400 g truskawek
  • ½ szkl. śmietanki kremówki
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 100 g serka mascarpone
  • kieliszek likieru amaretto

    Sposób wykonania:
    Garść truskawek odłożyć, resztę zmiksować z dodatkiem 2 łyżek cukru.
    Następnie śmietankę ubić na sztywną pianę po czym połączyć ją z serkiem mascarpone, likierem oraz pozostałym cukrem pudrem.
    Na koniec dodać jeszcze zmiksowane truskawki, wymieszać.
    Powstałym kremem napełnić rożki, dekorując je wcześniej odłożonymi truskawkami

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *