Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rotini w sosie pomidorowo bazylikowym

Składniki:

  • 25 dkg makaronu rotini
  • 3 duże pomidory, pokrojone w kostkę
  • 1/3 szklanki posiekanych listków bazylii
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • 1 drobno pokrojony ząbek czosnku


Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, zeszklić, dodać pomidory i bazylię, dusić mieszając. Ugotować makaron w posolonej wodzie, czas gotowania podany jest na opakowaniu, makaron powinien być al. dente, odcedzić, przelać zimną wodą. Gdy sos stanie się jednolity dodać makaron, podgrzać i podawać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *