Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rostbef z porem

Składniki:

  • 40 dag rostbefu
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • ½ szkl wody
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Sposób wykonania:
Mięso pokroić na paseczki po czym dodać do niego sos sojowy oraz sos czosnkowy.
Całość dokładnie wymieszać, odstawić.
W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć ząbki czosnku po czym dodać mięso i smażyć kilka minut.
Po tym czasie wrzucić pory pokrojone na krążki.
Smażyć jeszcze kilka minut i wlać wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Pozostawić na ogniu ostanie kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *