Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rostbef w skorupce miodowej z orzechami

Składniki:

  • 1,25 rostbefu z kością
  • 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki rumu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Z mięsa usunąć kości i nadmiar tłuszczu po czum oprószy go solą oraz perzem i skropić olejem.
      Ułożyć mięso w brytfannie, posypać wiórkami masła i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni na 15 minut.
      W trakcie pieczenia co jakiś czas skrapiając rumem.
      W między czasie orzechy połączyć razem z miodem oraz resztą rumu i posmarować mięso na 15 minut przed końcem pieczenia.

      Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Martyna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *