Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rosół z gęsi

 

 

Składniki:

    • podroby, skrzydła i grzbiet gęsi
    • 1 cebula, pokrojony na pół
    • 1 marchew, pokrojona wzdłuż
    • 1 nać selera, pocięta na kawałki (plus liście)
    • 1 liść laurowy
    • 1 listek tymianku
    • 6 czarnych ziarnek pieprzu
    • sól

Sposób przyrządzenia:
Mięso i podroby dokładnie umyć. W dużym rondlu ułożyć mięso i pozostałe składniki, zalać 1 litrem wody. Doprowadzić do wrzenia, powoli gotować zbierając dokładnie szumowiny. Zmniejszyć ogień i powoli gotować około 2 godzin. Zebrać nadmiar tłuszczu. Podawać z makaronem domowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *