Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy z żurawiną

Składniki:

  • 1 kg solonych filetów śledziowych
  • 2 spore cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • jedno jabłko
  • szklanka żurawiny
  • 6 łyżek majonezu
  • sól
  • cukier do smaku
  • mleko

    Sposób przygotowania:
    Filety śledziowe wymoczyć w mleku. Na filetach położyć cieniutki plasterek ogórka i cebuli, zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
    Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać jabłko z majonezem i żurawiną. Rolmopsy ułożyć w naczyniu i zalać sosem. Podawać z chlebem razowym na śniadanie lub kolację. Można też podawać jako danie obiadowe z ziemniakami lub ryżem.

    Przepis nadesłany na konkurs Godin przez m258

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *