Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy z ogórkiem i musztardą

 

Składniki:

 

  • 8 filetów w oleju
  • 8 wykałaczek
  • 1 cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 szkl wody
  • ½ szkl octu
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu
  • szczypta soli

Sposób wykonania:
Wodę wymieszać razem z octem, dodać listki laurowe, ziele angielskie, sól oraz pieprz.
Całość doprowadzić do zagotowania.
Następnie filetu ułożyć skórą do dołu i wierzchnią część posmarować musztardą.
Ułożyć na nich ogórka pokrojonego w słupki po czym zrolować i spiąć wykałaczką.
Przełożyć rolmopsy do miski, przykryć piórkami cebuli i całość zalać ostudzoną zalewą.
Odstawić na co najmniej 24 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *