Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy w sosie majonezowym

Składniki:

  • 8 filetów w oleju
  • 8 wykałaczek
  • 1 cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • kilka gałązek koperku

Sposób wykonania;
Filety ułożyć na blacie skórą do dołu.
Posmarować wierzch musztardą i na środku każdego ułożyć słupki ogórka konserwowego.
Następnie zrolować śledzie i spiąć je wykałaczką aby się nie rozpadły.
Przełożyć je do słoja przeplatając je krążkami cebuli i koperkiem.
Śmietanę wymieszać z majonezem, oliwa z oliwek oraz sokiem z cytryny.
Zalać sosem śledzie i wstawić do lodówki na całą noc.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *