Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy w majonezie z ogórkiem i cebulą

 

Składniki:

  • 8 filetów w oleju
  • 1 cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny

 

 

Sposób wykonania:

  1. Rolmopsy pokroić w paski i  po czym ułożyć je w słoju.
    Następnie cebulę posiekać a ogórki pokroić w kostkę.
    Dodać musztardę, majonez, śmietanę, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać i zalać śledzie.
    Słoi szczelnie zakręcić i wstrząsnąć  aby składniki się połączyły.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *