Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki ze szczupaka w sosie z mango

Składniki:

  • 4 plastry mrożonego szczupaka
  • sok z cytryny
  • 8 plastrów bekonu
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki sklarowanego masła
  • 250 ml wywaru z ryby
  • 20 ml rumu
  • 5 łyżek chutney z mango
  • 2 łyżki gorzkiej konfitury z pomarańczy
  • koperek
  • 1 cytryna
  • pieprz cytrynowy

    Sposób wykonania:
    Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem i obłożyć bekonem.
    Filety zawinąć w ruloniki, które spiąć wykałaczką.
    Smażyć je na rozgrzanym maśle około 6 minut po czym zdjąć je z ognia.
    Do tłuszczu pozostałego ze smażenia dodać rum oraz wywar.
    Dokładnie wymieszać i gotować około 4  minut.
    Po tym czasie dodać chutnej z mango oraz konfiturę pomarańczową i doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
    Włożyć do sosu roladki i całość podgrzać.
    Przed podaniem udekorować kawałki cytryny, koperkiem oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *