Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki ze śledzi z białymi porami

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • 1 szkl. mleka
  • 30 dag białych części porów
  • ½ szkl. majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżeczka musztardy
  • jajko
  • łyżeczka ketchupu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Pory przekroić wzdłuż na pół po czym zalać osoloną i osłodzą wodą i trzymać na ogniu ok. 6-8 min, wówczas je odcedzić, pokroić na 4 cm kawałki, które oprószyć pieprzem.
    W między czasie zalać śledzie mlekiem i odstawić na 1-2 godz.
    Następnie śledzie odsączyć przekroić na połówki i każdą połówką owinąć kawałek pora, spiąć wykałaczką.
    Śmietanę wymieszać z musztardą, majonezem oraz ketchupem i polać sosem roladki.
    Przed podaniem posypać posiekanym jajkiem oraz szczypiorkiem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *