Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z włoskiej kapusty

 

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 6 ugotowanych ziemniaków
  • 1 kostka twarogu
  • 1 jajko
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • stopione masło
  • olej
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

     

    Sos;

  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • bazylia

 

 

Sposób wykonania:

  1. Liście pojedynczo oddzielić z kapusty i blanszować je około 5 minut w osolonym wrzątku.
    Następnie ziemniaki i twaróg zemleć po czym dodać posiekaną i zeszklic na rozgrzanym oleju cebulę.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Farsz rozkładać na liściach, które zawijać tak jak na gołąbki.
    Przełożyć je do brytfanny, polać masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec aż się zarumienią.
    Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i przed podaniem polać nim gołąbki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *