Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z kaszą i grzybami

 

Składniki:

  • główka kapusty białej
  • 1 ½ szkl. kaszy jęczmiennej
  • 6 borowików
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajko
  • 3 szkl. bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby ugotować po czym je odsączyć i pokroić.
    Następnie kasze zalać bulionem i również ugotować.
    Natomiast z kapusty oddzielić liście i blanszować je około 5 minut w osolonej wodzie,
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym wymieszać ją z kaszą.
    Wbić jeszcze jajko, wymieszać i doprawić do smaku.
    Na liście kapusty kłaść farsz i zawijać tak jak na gołąbki.,
    Przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec aż się zarumienią.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *