Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z grzybami leśnymi

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka lub może być też schab wieprzowy
  • panierka do kurczaka bułka tarta
  • 2 jajka roztrzepane
  • 1/2kg. grzybów leśnych jadalnych ugotowanych przez 1godzine
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę i przesmażonej na oleju
  • 20 dkg startego żółtego sera
  • pieprz, sól, Vegetę


Sposób przyrządzenia:

Piersi z kurczaka wypłukać pokroić w talarki jak na schaby lub te schab wieprzowy pokroić w talarki i je rozbić. Grzyby ugotować, przemielić przez grubą siatkę w maszynce do mielenia mięsa, lub zmiksować mikserem, dodać pieprzu i soli i Vegety do smaku. Włożyć przesmażoną cebulę, troszkę bułki tartej żeby się dobrze złączył farsz i prużyć 20 minut ,starty żółty ser pod koniec i tylko wymieszać. Na rozbite schaby nakładać przygotowany farsz,  zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkom.2 jajka roztrzepać na talerzu, przygotowane roladki obtaczać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z panierkom do kurczaka, opiec na patelni, prużyć 20 minut w garnku. Podawać z ziemniakami i surówką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Małgorzata Andrzejewska

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *