Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki wieprzowe Marty

 

Składniki:

  • 2 pęczki włoszczyzny
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 4 cienkie kotlety schabowe
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • ¼ l bulionu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

 

Sposób wykonania:

  1. Włoszczyznę obrać i pokroić w kostkę, którą wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    W między czasie kotlety natrzeć solą oraz pieprzem po czym na kawałkach mięsa ułożyć warzywa.
    Zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczką.
    Następnie obsmażyć roladki na rozgrzanym maśle, wówczas wlać bulion i dusić pod przykryciem około 40 minut.
    Gotowe roladki wyjąć a do sosu dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i doprawić do smaku.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *