Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki w cieście francuskim

Składniki:

  • 500 g metki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 150 g czerwonej papryki
  • 2 łyżki relishu pomidorowego
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    Sos:

  • 1 opakowanie sosu do pieczeni
  • ¼ l wody
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka relishu pomidorowego

    Sposób wykonania:
    Do metki dodać odsączoną kukurydzę, paprykę oraz relish pomidorowy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie ciasto francuskie rozwałkować i pokroić w prostokąty.
    na każdym prostokącie rozsmarować mięsną masę.
    prostokąty zrolować, sklejając brzegi.
    Przełożyć na blasze i wstawić do piernika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
    W między czasie sos wymieszać z wodą, podgrzać po czym dodać relish oraz śmietanę.
    Dokładnie wymieszać i podawać z roladkami. 

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *