Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki schabowe w sosie serowym

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 6 plastrów szynki wieprzowe
  • 6 plastrów żółtego sera gouda

    Sos:

  • 0,75 litra bulionu mięsnego
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 3 kostki topionego serka gouda


    Sposób przyrządzenia:

    Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem do smaku, posypać uprzednio obranym i posiekanym czosnkiem. Na każdym kotlecie położyć plaster szynki, plaster sera, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Zagotować bulion, dodać odrobinę wrzącego bulionu i serki topione, rozmieszać i doprawić do smaku pieprzem. Gdy sos będzie gotowy zalać nim roladki. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 30 minut. Podawać z ziemniakami i sezonową surówką.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *