Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki drobiowe z szynką

Składniki:

  • pierś z kurczaka 2 sztuki
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • szynka 5 plasterków
  • masło 2 łyżki
  • kwaśna śmietana 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Piersi z kurczaka obsypujemy solą i pieprzem, zawijamy je w plasterki
    szynki i nakłuwamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki smażymy na maśle
    lub oleju.
    Pozostały po smażeniu tłuszcz mieszamy z kwaśną śmietaną i doprawiamy do
    smaku. Podajemy go do roladek.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *