Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z pstrąga z serowym farszem

Składniki:

    • 1 duży pstrąg
    • sok z cytryny
    • tarty żółty ser
    • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osuszyć, usunąć kręgosłup i ości. Skropić sokiem z cytryny, posolić i obficie popieprzyć.

    Filet rozłożyć na płaskim podłożu, lekko mięso poklepać dłonią. Na tak przygotowanym filecie ułożyć warstwę tartego sera.

    Filet ciasno zwinąć w rulon.

    Spinać wykałaczkami lub szpadkami do szaszłyków tak, aby można było rulon pokroić w plastry o grubości 1 cm.

    Plastry ułożyć na posmarowanej olejem blasze do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni C przez kilka minut.

    Ser jest jednym z alternatywnych farszów, można go z powodzeniem zastąpić innymi, ulubionymi składnikami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *