Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z malinami

Składniki:

  • 10 dag mąki
  • 10 dag cukru pudru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szklanki ubitej śmietanki
  • 30 dag malin
  • 5 łyżek cukru

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę i żółtka. Rozsmarować ciasto na blaszce na grubość ok 1 cm. Piec 12 min w 180st.C. Wyjąć i zwinąć na wilgotnej ściereczce. Maliny, cukier wstawić na gaz w małym rondelku, zagotować i odparować. Ostudzić. połączyć z ubitą śmietanką. rozsmarować na biszkopcie i zawinąć w roladę.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez jessica

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *