Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z cielęciny z fasolką szparagową

 

Składniki:

 

  • 1 kg cielęciny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 15 dag fasolki szparagowej
  • 1 por
  • kilka plasterków żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Oczyszczone mięso rozbić tłuczkiem formując z niego prostokąt.
Wówczas natrzeć je solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i majerankiem.
Następnie układać na mięso warstwę pokrojonego pora, potem plastry sera, pokrojoną fasolkę szparagowa.
Oprószyć całość solą oraz gałką muszkatołową.
Zwinąć całość w  rulon obwiązując nitką.
Przesmażyć roladę ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie z oliwek po czym podlać ją bulionem i dusić na małym ogniu.
Roladę można również wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około godziny pod przykryciem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *