Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z ciasta francuskiego, warzyw i plastrów szynki

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 duża cukinia pokrojona w paski:
  • 2 ugotowane marchewki pokrojone w paski
  • 6 plastrów wędzonej szynki drobiowej
  • 6 plastrów żółtego sera Gouda
  • 1 opakowanie szpinaku/ rozmrozić, lekko poddusić/
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 jajko

    Sposób przyrządzenia:

    Ciasto francuskie rozmrozić w pokojowej temperaturze. Na cieście rozłożyć  plastry szynki, na szynkę  plastry sera, paski cukinii, paski marchewki i rozmrożony lekko podduszony szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Zwinąć ściśle w rulon. Jajko roztrzepać w talerzu widelcem i skleić nim brzegi rolady, aby podczas pieczenia nie wypłynęła jej zawartość i posmarować wierzch rolady by ładnie się zarumieniła. Piec w temperaturze 180 stopni C około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *