Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada wołowa nadziewana grzybami

Składniki:

  • 50 dag mięsa wołowego z udźca
  • 2 łyżki musztardy
  • 10 dag grzybów,(mogą być pieczarki)
  • 80 g ryżu
  • 100 g szynki
  • masło
  • 20 dag jarzyn (brukselka, zielony groszek, marchew)
  • 0,2 l śmietany
  • sól , pieprz

Sposób przyrządzenia:
Duży plaster wołowiny zbić młotkiem do mięsa na cienko i posmarować musztardą. Oddzielnie udusić ryż i pokrojone grzyby, wymieszać i rozłożyć na posmarowanym mięsie. Na wierzch położyć plasterki szynki posmarowane masłem. Plaster zwinąć, przewiązać nicią, posolić, włożyć do naczynia z rozgrzanym tłuszczem. Dusić pod przykryciem podlewając gorącą wodą. Do półmiękkiego mięsa dodać brukselkę, zielony groszek pokrojoną w kostkę marchew. Miękkie mięso wyjąć, jarzyny połączyć ze śmietaną i zagotować. Roladę pokroić w plastry i polać sosem jarzynowym.
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” agap

1 comment for “Rolada wołowa nadziewana grzybami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *