Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rogaliki z ciasta półfrancuskiego

Ciasto:

 

  • 250 g margaryny
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 300-320 g mąki

 

Przygotowanie:
Składniki włożyć do miski. Nie ugniatać, ale ciąć nożem. Włożyć na noc do lodówki.
Podzielić na 4 części, rozwałkować.
Wyciąć kółka szklanką. Na środek położyć kosteczkę twardej marmoladki. Zlepić mocno jak pierogi.
Posmarować z jednej strony białkiem i obtaczaj w cukrze krysztale. Piec w wysokiej temperaturze.
Kiedy rogaliki urosną, zmniejszyć temp. piekarnika.

 

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez makowiec

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *