Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rogaliki w budyniem

Składniki:

  • ciasto drożdżowe
  • 2 budynie śmietankowe na ½ litra mleka
  • litr mleka
  • woda
  • cukier
  • wiórki kokosowe


Sposób przyrządzenia:

Dobrze wyrośnięte ciasto drożdżowe wałkujemy i tniemy na trójkąty. Ugotowany i schłodzony budyń nakładamy na nie łyżeczką i rolujemy. Pieczemy w piekarniku, aż wyrosną i zrobią się brązowe.
Jeszcze ciepłe rogaliki maczamy  lukrze zrobionym z wody i cukru (cukier do wody i powoli podgrzewamy) i następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych, bądź kolorowej posypce do ciast.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *