Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z grzybami

Składniki:

    • 30 dag ryżu
    • 40 dag grzybów
    • 1 por (biała część)
    • 1 marchew
    • 1 strąk zielonej papryki
    • 1 papryczka chili
    • 1 dojrzały pomidor
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki startego żółtego sera
    • sól i pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby umyć pokroić. Por pokroić w półplasterki. Marchew pokroić w słupki. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Pomidor obrać ( po sparzeniu) ze skórki i również pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć grzyby z porem, dodać marchew i paprykę. Smażyć kilka minut, mieszając. Połączyć z ugotowanym ryżem i pomidorem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać tartym żółtym serem. Risotto można zapiekać.

2 comments for “Risotto z grzybami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *