Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto Iwony

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 por
  • paczka mrożonych warzyw
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól, papryka w proszku

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż zalewamy trzema szklankami osolonej wody i gotujemy około 15 minut. Następnie dodajemy mrożone warzywa i pokrojone w paski, por i paprykę. Gotujemy jeszcze około15-20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy , doprawiamy solą i sproszkowaną papryką. Posypujemy zieloną pietruszka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *