Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rigatoni z pomidorami i tuńczykiem

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g pomidorów
  • 100 ml białego wina
  • 1 papryczka chili
  • 6 listków mięty
  • sól
  • 300 g tuńczyka
  • 40 g makaronu rigatoni
  • 60 g startego parmezanu
  • kilka listków mięty

    Sposób wykonania:

    Pomidory sparzyć wrzątkiem po czym pokroić na małe kawałki, które zalać winem i doprowadzić  do wrzenia.
    Wówczas dodać chili, listki mięty oraz rybę pokrojoną w paski.
    Wszystko wymieszać i dusić  około 10 minut.
    W miedzy czasie makaron  ugotować według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu wymieszać razem z sosem.
    Przed podaniem posypać parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *