Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ratatouille Joanny

Składniki:

  • 1 łyżeczka oleju
  • po ¼ łyżeczki kminku, gorczycy
  • 4 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 2 drobno posiekane cebulki szalotki
  • 6 pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 6 bakłażanów pokrojonych w kostkę
  • 6 marchewek, obranych, pokrojonych w kostkę
  • 2 cukinie pokrojone w kostkę
  • 2 papryki, oczyszczone, pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka zielonego groszku
  • ¼ szklanki mielonego maku
  • posiekana natka kolendry
  • sól, ostryż, chili do smaku


Sposób przyrządzenia:

W dużym rondlu lekko rozgrzać olej, dodać kminek, gorczycę, chwilkę smażyć mieszając, dodać czosnek i szalotkę, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać groszek i warzywa, dusić pod przykryciem 10 minut mieszając. Dodać mak i przyprawy, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z ryżem, pieczywem itp.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *