Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rafaello

SKŁADNIKI:
MASA:

1/2litra śmietany 30%
-2 bite śmietany w proszku
-1 kieliszek alkoholu
-1 biała czekolada
-2 łyzki cukru pudru
-20 dag platków migdałowych
-15 dag wiórek kokosowych.
Upiec biszkopt z 8 jaj w prostokątnej formie i przeciąć na pół (poziomo).
WYKONANIE: Rozgrzać 3 łyżki śmietany i startą na wiórki czekoladę (nie gotować), pozostałą część śmietany wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru i dodać: rozgrzaną śmietanę z czekoladą, alkohol oraz wsypać bitą śmietanę w proszku, na koniec dodać migdały. Jedna połowa biszkoptu służy jako spód ciasta, drugą pokruszyć iwymieszac z przygotowaną masą. Masę wyłożyć na spód ciasta, posypać dużą ilością wiórek kokosowych. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *