Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Racuszki z jabłkami*

Składniki:

  • 3jajka
  • 1/2 l zsiadłego mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 3-4 słodkie jabłka
  • 1/2 szklanka oleju
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przyrządzenia:
Całe jajka wbić do miseczki,roztrzepać, dodać zsiadłe mleko,mąkę,proszek do pieczenia,wymieszać {albo ubić trzepaczką} tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany.Ciasto odstawić na godzinę.Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne ,zetrzeć na tarce,wrzucić do ciasta,wymieszać.Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron,po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.

Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

2 comments for “Racuszki z jabłkami*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *