Składniki:
- 3jajka
- 1/2 l zsiadłego mleka
- 2 szklanki mąki
- 3-4 słodkie jabłka
- 1/2 szklanka oleju
- 2 łyżki cukru pudru
Sposób przyrządzenia:
Całe jajka wbić do miseczki,roztrzepać, dodać zsiadłe mleko,mąkę,proszek do pieczenia,wymieszać {albo ubić trzepaczką} tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany.Ciasto odstawić na godzinę.Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne ,zetrzeć na tarce,wrzucić do ciasta,wymieszać.Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron,po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka
ania
ten przepis jest znany od pokolen to jak moglas/es byc jego autorka/em????ale przepis jest bardzo dobry zgadzam sie z opinia.
Mam pytanie, czy można dodać do ciasta łyżeczkę cynamonu??