Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Racuszki z jabłkami

Składniki:


• 3 jajka
• 0.5 l zsiadłego mleka
• 2 szklanki mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 3-4 słodkie jabłka
• 0.5 szklanki oleju
• 2 łyżki cukru pudru

Sposób przyrządzenia:
Całe jajka wbić do miseczki, roztrzepać, dodać zsiadłe mleka, mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać (albo ubić trzepaczką) tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany. Ciasto odstawić na godzinę. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, wrzucić do ciasta, wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron, po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *