Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Racuchy z ananasem

Składniki:

  • 5 szkl. mąki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 szkl. mleka
  • 2 dag drożdży
  • 4 łyżki masła
  • 1 jajko
  • 10 dag ananasów
  • 4 łyżki soku z ananasów
  • szczypta soli
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Do mleka wsypać mąkę, wbić jajko i dodać rozpuszczone masło, drobno pokrojone ananasy, sok, szczyptę soli oraz pokruszone drożdże.
    Całość dokładnie wymieszać i odstawić na bok do wyrośnięcia.
    O tym czasie z powstałej masy formować placuszki, które smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *