Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rabarbarowe ciasto

Najlepsze przepisy na domowe wypieki. Tym razem przepis na rabarbarowe ciasto. Przepis zawiera: rabarbar, jogurt, mąkę i jajka. 
 

Składniki:

  • 500 g rabarbaru 
  • ¾ szkl oleju
  • 1 kubeczek jogurtu naturalnego 
  • 450 g mąki pszennej
  • 100 g cukru 
  • 16 g cukru waniliowego 
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób wykonania:

  1. Do dużej miski przesiać mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia.
    Wlać olej oraz dodać jogurt naturalny.
    Wsypać cukier i cukier waniliowy.
    Następnie wbić jajka.
    Całość dokładnie wymieszać na gładkie, jednolite ciasto.
    Następnie rabarbar dokładnie oczyścić.
    Pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je do ciasta i całość delikatnie przemieszać.
    Gotowe przelać do prostokątnej formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
     

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *