Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Quiche z pomidorami i serem

28490s8mu.gifSkład:
Ciasto:

  • 30 dkg maki
  • 2 łyżki mleka
  • 15 dkg masła
  • Nadzienie:
  • 3 średnie pomidory
  • 150 ml śmietanki 30 %
  • Sól, pieprz
  • 20 dkg sera chedar
  • Cebula dymka

Wykonanie:
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto i wstawiamy na 30 min do lodówki. Następnie wykładamy nim okrągłą formę i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w półplasterki, cebulkę pokroić w krążki a ser zetrzeć. Na upieczonym i wystudzonym cieście ułożyć pomidory, cebulkę wlać śmietankę. Posolić, popieprzyć i posypać startym serem. Zapiekać 15-20 min w 170 stopniach. Przed podaniem lekko ostudzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *