Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Quiche z kozim serem

Składniki:


  • 150 g mąki
  • 50 g masła
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • 60 g cukru
  • 1 opakowanie sera
  • 3 cukinie
  • 3 pory


Przygotowanie:
Z mąki, masła i soli ugnieść ciasto i odstawić do lodówki. Nastawić piekarnik na temperaturę 200 stopni. Oddzielić białka od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem. Rozdrobnić serek kozi, dodać utarte żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Umyć cukinie i pory, pokroić w cienkie plastry. Dodać je następnie do masy serowej. Wszystko dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Ciasto przełożyć do okrągłej, posmarowanej masłem formy i równo rozdzielić. Piec przez około 40 minut w uprzednio rozgrzanym piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *