Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszna domowa papryka w zalewie

Składniki:

  • 4 kg papryki
  • 1 kg cebuli

    Zalewa:

  • 2 szklanki octu 10%
  • 2 opakowania  gorczycy
  • 14 szklanek wody
  • 40 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 szklanki cukru
  • 40 goździków
  • 20 liści laurowych
  • 4 czubate łyżki soli

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w pasy. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Paprykę  i cebulę ciasno ułożyć  w umytych i wyparzonych słoikach. Składniki zalewy ugotować, po 5 minutach wyjąć goździki, zalać paprykę, pasteryzować około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *