Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puszysty mus z mango i truskawek

 

Składniki:

  • 1 mango    
  • 5-6 dużych, świeżych truskawek
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka słodkiej śmietanki
  • pół szklanki śmietanki do ubijania

Sposób wykonania:

  1. Mango obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
    Dodać do niego truskawki i całość zmiksować na gładki mus.
    Wówczas dodać jeszcze cukier do smaku oraz słodką śmietankę.
    Całość wymieszać.
    Gotowy mus przelać do szklanek i schłodzić w lodówce.
    Natomiast przed podaniem ubić jeszcze śmietanę z łyżeczką cukru i połączyć ją z musem.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *